معرفی مرکز نوآوری فرهنگ و هنر 31 تهران
با موضوع: گوهرتراشی و نوآوری در طراحی زیورآلات
ایده راه اندازی مرکز نوآوری با هدف طراحی زیورآلات ، گوهرتراشی و ارائه آموزش های تخصصی پس از دریافت نشان الماس در میان دانشگاهیان سراسر کشور توسط علیرضا صدری دانشجوی مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر 31 تهران به دلیل اختراع گوهر حساس به نور آفتاب، مطرح و پس از موافقت اولیه تلاش شد شرایط لازم برای ایجاد این مرکز با محوریت آموزش و طراحی دوره های تخصصی، طراحی زیورآلات و گوهر تراشی و سایر موارد مرتبط، فراهم شود و با اختصاص فضای کارگاهی در داخل مرکز 31، و فراهم کردن تجهیزات و لوازم مرتبط با این هدف، ایده اولیه تحقق یافت.
دست اندرکاران مرکز نوآوری درصدند، علاوه بر تولید زیورآلات و برپایی دائمی نمایشگاه در داخل مرکز، در نمایشگاه ها و جشنواره های داخلی و خارجی حضور داشته باشند و برای آموزش و طراحی دوره های تخصصی نیز برنامه ریزی کنند.
گوهرتراشی فعالیتی است که در آن تراش و پرداخت (پولیش) سنگ صورت می گیرد. این هنر گذشته ای درخشان دارد و قدمت آن به دوره انسان اولیه برمی گردد. زیرا در این زمان انسان ها برای ساخت ابزار و سلاح مورد نیاز خود ناخودآگاه از شیوه ایی استفاده می کردند که امروز «گوهرتراشی» نامیده می شود. علاوه بر ابزار و تجهیزات، شواهد تاریخی نشان می دهد که از «سنگ» برای ساخت تزیینات و زیورآلات شخصی نیز استفاده می شد. این امر به عنوان بخش مهمی از زندگی روزمره و فرهنگ مردم آن روزگار باقی مانده است.
تولیدات مرکز نوآوری
محصولاتی که در این مرکز ساخته می شوند شامل گوهرهای تراش خورده و زیورآلاتی است که از تراش سنگ های مختلف قیمتی و نیمه قیمتی و هنر دست استادکاران گوهر تراش شکل می گیرند.
اهمیت و ضرورت مرکز نوآوری
ایران به دلیل برخورداری از شرایط محیطی و جغرافیایی متنوع در یک گستره وسیع، از مزیت داشتن سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی گوناگون برخوردار است و همین امر امکان داشتن بازار خوب و مناسب برای تولیدات این صنعت و هنر دستی را فراهم می کند.
با توجه به اینکه امروزه گوهر تراشی در بخش هنرهای دستی جایگاه ویژه و در عین حال علاقمندان و مخاطبان خاصی دارد و به دلیل دانش تخصصی و تجربه علیرضا صدری از فارغ التحصیلان این مرکز تلاش شد تا طراحی و اقدامات اولیه صورت بگیرد و با شکل گیری مرکز نوآوری علاوه بر آموزش علمی و تخصصی سنگ و گوهر تراشی، پروژه های تحقیقاتی نیز با هدف افزایش دانش در این رشته مورد توجه قرار گیرند.
تولیدات آتی
مرکز نوآوری درصدد است در آینده با تلفیق و ترکیب مواد در صنعت گوهرتراشی ایده های جدیدتری را عملی و محصولات متنوعی را روانه بازار کند.. در همین راستا ترکیب فلزات گرانبها در کنار گوهر و سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی به عرضه محصولات خاصی همچون گوهر حساس به آفتاب منجر می شود. این مرکز با هدف «رسیدن به مرحله صادرات، زیورآلات، گوهر و جواهر»، به چشم اندازی نو در این عرصه می اندیشد.
اهداف راه اندازی مرکز نوآوری فرهنگ و هنر 31 تهران
1.تجاری سازی مقوله های فرهنگی و کمک به چرخه تولید کشور
2.طراحی و اجرای دوره های آموزشی تخصصی در زمینه گوهرتراشی
3.طراحی سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی و زیورآلات مختلف
4.کمک به اشتغال علاقمندان به این هنر و صنعت
5.در صورت فراهم شدن شرایط صادرات تولیدات گوهرتراشی به خارج از کشور
6.کمک به توسعه کسب و کار خانگی بویژه برای زنان کشور
درباره مرکز نوآوری فرهنگ و هنر 31 تهران
از دیدگاه دکتر محسن علینی/ رئیس مرکز نوآوری
در قرن حاضر تغییر و تحول یکی از چالش های اساسی کشورها بشمار می رود. افزایش کمّی و کیفی دامنه این تغییر و روند رو به رشد آن، اغلب کشورها را با موقعیت های پیش بینی نشده ای مواجه ساخته است. بطوری که دیگر نمی توانند با روند کند و ملایم تغییر روش ها، ساختار و فناوری ، بقای بلند مدت خود را تضمین کنند. به همین دلیل بنظر می رسد نگاه و ذهنیت مدیران و کارکنان امروزی خود نیازمند تغییری اساسی و همه جانبه در مورد مفاهیمی مانند سازمان، کار، کیفیت و رقابت باشد . در چنین شرایطی به «کارآفرینانی» نیاز است تا بتوانند از طریق خلاقیت، نوآوری، پشتکار، اعتماد به نفس و تحمل ابهام، خون تازه ای در کالبد اقتصادی کشور وارد کنند و گامی موثر برای حل بحران اشتغال بردارند. بدیهی است یکی از ابزارهای راهبردی و کلیدی این امر، وجود دانشگاه کارآفرین در سطح آموزش عالی است. دانشگاهی که برای تحقق اهداف خود، ساز و کارهای مختلفی از قبیل مرکز رشد، پارک علمی و مرکز کارآفرینی را در اولویت قرار می دهد.
در این میان وظیفه مرکزنوآوری، حمایت از فارغ التحصیلان و کارآفرینان جوان دانشگاهی است که به رغم آشنایی با فناوری های نوین و داشتن خلاقیت، شاغل نیستند و از بیکاری رنج می برند. در واقع مراکز نوآوری در دانشگاهها به چنین کارآفرینانی کمک می کنند تا مراحل اولیه رشد را طی کرده و پس از کسب قابلیت های لازم وارد بازار کسب و کار شوند. به همین دلیل مدتی است که تلاش برای بومی سازی و بررسی و تحلیل ضرورت مرکز توآوری در بین صاحبنظران و مسئولان آغاز شده است.
در این نگاه رقابت پذیری در اقتصاد جهانی به توانمندی های تکنولوژیکی و نوآوری وابسته است. این امر شامل توانایی توسعه محصولات،دسترسی به بازارها، بکارگیری تکنولوژیهای جدید، اعمال بهترین الگوهای مدیریتی در بنگاه ها و توسعه سطوح مهارتی در طیف وسیعی از نیروی کار می شود. بنظر می رسد دانشگاه ها می توانند در موارد فوق نقش سازنده و مفیدی داشته باشند و با ترکیب ظرفیت تحقیقات و تکنولوژی کشور و دستیابی به دستاوردهای علمی و یافته های فناورانه موفقیت های صنعتی، تجاری و اشتغال زایی مناسبی کسب کنند.
بر این اساس مرکز نوآوری فرهنگ و هنر 31 تهران با هدف حمایت از افراد مستعد و خلاق و با چشم انداز توسعه فن آفرینی از طریق ایجاد بستر های حمایتی مناسب ایجاد شده و درصدد است تا زمینه پرورش ایده های نو و کاربردی را به عنوان نخستین گام چرخه کارآفرینی و توسعه اشتغال فراهم کند. محور اصلی این مرکز و هسته های فنآور پیرامون آن، گوهر تراشی و طراحی و تولید زیورآلات است .این ایده که مبتنی بر ساختار صنایع دستی سنتی ایرانی است قابلیت اشتغال زایی بسیاری دارد و می تواند بخشی از کسب و کارهای کوچک و خانگی مرتبط را در کشور احیا کند . همچنین تلفیق هنر و صنعت در قالب گوهر تراشی، می تواند به بازار های جهانی راه یابد و در رقابت با صنایع هنری جهانی جایگاه ویژه ایی بدست آورد.
افتتاح مرکز نوآوری گوهر تراشی و طراحی زیورآلات در مرکز علمی-کاربردی فرهنگ و هنر 31 تهران که برای اولین بار در کشور روی داده قادر است باعث ارتقاء در زمینه مهارت آموزی و ارتقای سطح آموزش این حوزه شود و با برگزاری رویدادهای شتاب دهندگی(استارتاپ ها) به توسعه نوآوری های فنی و علمی یاری رساند. مدیران و دست اندرکاران این حوزه از همه استادان ، صاحبنظران و نیز دانشجویان علاقمند دعوت بعمل می آورند تا با ارائه ایده ها و نقطه نظرات کارشناسی و نیز همکاری و مشارکت در این زمینه به تحقق هر چه بهتر این رویداد خجسته یاری رسانند.
@Noavari31
107- 021-88455415
www.cauast31.ac.ir
[email protected]