مرکز آموزش علمی - کاربردی فرهنگ و هنر 31 تهران از سال 1381 در راستای رسالت آموزشهای عالی مهارتی که همانا حرکت همسو با سیاست های نظام آموزش عالی کشور ، آگاه سازی اقشار مختلف مردم، توجه به نیاز مخاطبان مشاغل مختلف، تربیت تکنسین و کارشناسان زبده دولتی و غیر دولتی است و نیز بر اساس اصل 44 قانون اساسی، در زیر مجموعه موسسه فرهنگی و هنری پارس آذرنگ تشکیل و در همان سال با پذیرش دانشجو در دو رشته کاردانی علمی-کاربردی روابط عمومی و کاردانی علمی-کاربردی امورفرهنگی آغاز به فعالیت نمود. این مرکز از نظر ساختار سازمانی از بخش های حوزه ریاست، روابط عمومی، معاونت آموزشی، مدیریت امورآموزشی، مدیریت فرهنگی و دانشجویی، مدیریت پژوهش و فناوری، اداره خدمات آموزشی و امور فارغ التحصیلان، اداره برنامه ریزی درسی و امور مدرسان، اداره اطلاع رسانی و کتابخانه، اداره امور مالی، حراست، اداره پشتیبانی شبکه وفنآوری اطلاعات تشکیل شده است. همچنین در این مرکز با عنایت به رشته های کاردانی و کارشناسی، گروه های آموزشی: مدیریت فرهنگی، علوم تربیتی، علوم ارتباطات اجتماعی، مدیریت کارآفرینی وکسب وکار، مدیریت اسناد و مدارک، هنرهای تجسمی و زبان انگلیسی درحال فعالیت می باشند.
در مرکز آموزش علمی-کاربردی فرهنگ وهنر31 تهران، با مشارکت مدرسان متخصص، خبره و باتجربه تدریس بالا، تعداد 30 عنوان کتاب در قطع وزیری و بر اساس سرفصل های مصوب شورای برنامـه ریزی آموزشی و درسی علمی - کاربردی کشور تالیف و به چاپ رسیده است. همچنین تا کنون 4 برنامه درسی در مقطع کارشناسی ناپیوسته با عناوین تکنولوژی آموزش های فرهنگی و هنری، مدیریت اسناد و مدارک، آموزش بزرگسالان و مترجمی خبر انگلیسی درکارگروههای برنامه ریزی درسی، تدوین و در شورای برنامه ریزی آموزشی و درسی علمی کاربردی کشور به تصویب رسیده که هم اکنون در مراکز آموزش علمی-کاربردی کشور در حال اجرا می باشند. این مجموعه همچنین تعداد زیادی از برنامه ها و سرفصل های درسی را مورد بازنگری قرار داده است. در این رابطه تعدادی از اساتید این مرکز عضو گروه برنامه ریزی فرهنگ وهنرسازمان مرکزی دانشگاه جامع علمی-کاربردی بوده اند.
نشریه نگاه نو دانش از بهمن ماه 1392 با همکاری دانشجویان و انجمن های علمی دانشجویی بصورت ماهنامه منتشر می شود، همچنین با اخذ مجوز از وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در سال 98 و با هدف پرداختن به مباحث و مقوله های تجاری سازی یافته های علمی و نیز ایجاد دیدگاه و رویکرد اقتصاد دانش محور در جامعه هدف نظام علمی-کاربردی، فصلنامه علمی کارآفرینی فرهنگی با درج مقالات پژوهشی و تحلیلی به چاپ می رسد. شماره نخست این فصلنامه با درج شش مقاله علمی در حوزه تجاری سازی مقوله های فرهنگی و هنری در زمستان 98 به چاپ رسید. هم اکنون شماره دوم این فصلنامه زیر چاپ می باشد. هر دو نشریه این مرکز علاوه بر چاپ، بصورت E-Book در پورتال مرکز نیز بارگذاری می شوند. فصلنامه کارآفرینی فرهنگی در مرحله اخذ مجوز علمی-پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری است.
این مرکز همچنین تلاش نموده با بهره گیری از امکانات و فنآوری های نوین آموزشی به غنای دوره ها و آموخته های دانشجویان کمک نماید به همین خاطر هم اکنون مرکز دارای 4 کارگاه هنرهای تجسمی طراحی و عکاسی، لابراتوار زبان های خارجی، کارگاه و سایت کامپیوتری، کارگاه تراش سنگ های قیمتی، دستگاههای ویدئو پروژکتور و چند رسانه ای های آموزشی است . مرکز همچنین دارای سالن اجتماعات، کتابخانه ای با 8000 عنوان کتاب، کلاس های آموزشی مجهز، ، سالن مطالعه، نمازخانه برادران و خواهران، بوفه و سلف سرویس، انتشارات و نیزحدود 500 متر فضای سبز و مشجر می باشد.